FMF, în discuții cu autoritățile pentru extinderea proiectului OFFS în Republica Moldova

FMF, în discuții cu autoritățile pentru extinderea proiectului OFFS în Republica Moldova

Reprezentanții Federației Moldovenenești de Fotbal (FMF) continuă discuțiile cu autoritățile centrale despre extinderea Programului Open Fun Football Schools în Republica Moldova. Alături de reprezentanții Ambasadei Suediei la Chișinău și cu directorul organizației CCPA din Danemarca, Anders Levinsen, au mers în vizită la ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, pentru a discuta despre inițiativele curente de dezvoltare a fotbalului în Republica Moldova, dar și despre perspectivele programelor de fotbal asupra copiilor și tinerilor.

Anders Levinsen a subliniat disponibilitatea specialiștilor organizației pe care o conduce de a împărtăși din vasta lor experiență în domeniul fotbalului și a evidențiat importanța acestei colaborări, subliniind că experiența acumulată poate aduce beneficii semnificative tinerilor din Republica Moldova.

În acest sens, Dan Perciun a salutat implementarea proiectului și a exprimat convingerea că acesta va aduce contribuții semnificative în dezvoltarea tinerilor din țară. Pentru a asigura o implementare eficientă, Ministerul Educației și Cercetării va elabora în viitorul apropiat un regulament privind funcționarea cluburilor sportive în cadrul instituțiilor de învățământ.

Anterior, reprezentanții FMF, alături de cei ai Ambasadei Suediei la Chișinău și cu directorul organizației CCPA din Danemarca, Anders Levinsen, au avut mai multe întâlniri cu oficialii moldoveni, printre care: Secretarul de Stat, Nadejda Burciu (Ministerul Justiției), Anastasia Gruzin (Ministerul Muncii și Protecției Sociale), precum și cu viceprimarul Angela Cutasevici (Primăria Chișinău), dar și cu Max Lutteman, Comisar de Poliție (Direcția Națională Operațiuni).

De la lansarea în 2006, proiectul a reușit să atragă peste 100.000 de copii și 2.700 de antrenori, inclusiv 2.500 de tineri voluntari din toate regiunile țării, inclusiv din stânga Nistrului. Inițiatorii proiectului susțin că această acțiune a avut un impact pozitiv în consolidarea societății, promovând valori fundamentale precum pacea, incluziunea socială și egalitatea de gen.

Proiectul OFFS este implementat în țara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.

Share