Ion Ceban, despre plățile neformale în instituțiile școlare: Am pregătit un Regulament

Ion Ceban, despre plățile neformale în instituțiile școlare: Am pregătit un Regulament

Ion Ceban, primarul capitalei, a spus că în ultima perioadă au fost lansate în spațiul public mai multe „manipulări și minciuni” privind grupele cu program prelungit și alimentația pentru elevii din capitală, informează OFICIAL.

„Primăria nu a suspendat grupele cu program prelungit. Acum câțiva ani, Primăria Chișinău a început a finanța aceste grupe cu scopul de a scuti părinții de aceste plăți. În final, a ieșit că și primăria le finanța, dar și părinții achitau suplimentar.

Acum, primăria va achita acelor familii care nu își permit, familii social-vulnerabile, este vorba în jur de 6000 de copii, deoarece restul achitau și în această perioadă.

Pasul 2. Am pregătit un regulament care va fi identic pentru toate instituțiile școlare și anume – suntem contra plăților neformale. Astfel că, oficial, părinții să poată achita 360 de lei pentru 3 ore prelungite și 690 de lei pentru 6 ore cu prelungirea programului.

Totodată, Primăria continuă să achite așa cum o făcea masa copiilor din aceste categorii. Primăria nu a sistat alimentația în școli”, a explicat primarul.

Ion Ceban a mai spus că a fost elaborat și mecanismul de plată, ce se va face prin contul instituției – se va face după modelul grădinițelor, adică fiecare părinte care va solicita aceste servicii va primi un bon lunar.

„Majoritatea părinților vor avea doar de câștigat în urma noii formule, deoarece aceste plăți vor fi legalizate și vor fi mai mici”, a subliniat el.

Share