Mișcarea Respect Moldova: Considerăm absolut necesară amplificarea comunicării factorilor decizionali de la Chişinău cu factorii decizionali de la Tiraspol

Mișcarea Respect Moldova: Considerăm absolut necesară amplificarea comunicării factorilor decizionali de la Chişinău cu factorii decizionali de la Tiraspol

Mişcarea Respect Moldova, într-o declarație, îşi exprimă îngrijorarea vizavi de unele evenimente ce au loc în stânga Nistrului, dar şi de unele acţiuni şi declaraţii pe care le fac reprezentanţii regimului de la Tiraspol, subliniind că „toate aceste evenimente, acţiuni şi declaraţii, dincolo de caracterul vădit manipulator pe care-l au, creează o stare de spirit nesănătoasă la nivelul întregii ţări şi pot genera, pe termen scurt, posibile pericole pentru stabilitatea internă”, informează OFICIAL.

„Pentru a nu admite ca formaţiuni politice şi persoane ce acţionează la comanda forţelor externe ostile Republicii Moldova să folosească situaţia creată pentru atingerea scopurilor ascunse pe care le au, considerăm că se impun urgent un şir de acţiuni concrete. În primul rând, se impune discutarea situaţiei create în cadrul unei şedinţe speciale a Consiliului Suprem de Securitate. Acţiunilor şi declaraţiilor respective trebuie să li se dea calificativul cuvenit la cel mai înalt nivel. Aceasta ar permite de prevenit manipulările, dezinformările şi tentativele de a induce în eroare opinia publică în raport cu situaţia reală ce vizează Tiraspolul.

În al doilea rând, considerăm că factorii responsabili din cadrul Guvernului Republicii Moldova trebuie să demareze o amplă campanie media, scopul căreia ar fi informarea corectă a cetăţenilor Republicii Moldova în raport cu acţiunile şi declaraţiile reprezentanţilor Tiraspolului pentru a nu admite manipularea lor şi atragerea în posibile scenarii periculoase pe care putem intui că la un moment dat le-ar putea pune în acţiune forţe ostile stabilităţii interne din Republica Moldova.

În al treilea rând, considerăm absolut necesară amplificarea comunicării factorilor decizionali de la Chişinău cu factorii decizionali de la Tiraspol. Chiar dacă aceştia au anumite interese ascunse, ei trebuie convinşi că tensionarea situaţiei este în detrimentul cetăţenilor, indiferent că e vorba de cei ce trăiesc la Tiraspol, Chişinău sau în oricare altă localitate din Republica Moldova” – a enumerat formațiunea.

Mișcarea Respect Moldova și-a exprimat convingerea că „prioritatea noastră, a tuturor, în situaţia creată trebuie să fie combaterea minciunii, a manipulării, astfel încât să eliminăm toate posibile riscuri în adresa stabilităţii interne. Iar pentru aceasta trebuie de acţionat imediat şi cu fermitate”.

Share