Primul workshop regional în cadrul procesului de elaborare a noii Strategii FMF 2025/2030

Primul workshop regional în cadrul procesului de elaborare a noii Strategii FMF 2025/2030

Centrul de pregătire a selecționatelor de la Vadul lui Vodă a găzduit primul workshop regional în cadrul procesului de elaborare a noii Strategii FMF 2025-2030, sub egida Federației Moldovenenești de Fotbal (FMF). Evenimentul a marcat debutul unei serii de patru seminare regionale consultative, reunind 30 de participanți din regiunea Centru, printre care antrenori, președinți ai asociațiilor raionale și reprezentanți ai cluburilor de fotbal.

Printre cei prezenți s-a numărat și Președintele FMF, Leonid Oleinicenco, care a venit cu un cuvânt de salut și o scurtă prezentare a rezultatelor Strategiei FMF 2020-2024. Totodată, Leonid Oleinicenco a subliniat importanța implicării comunității fotbalistice în elaborarea viitoarei strategii. Obiectiv menționat și de Secretarul general al FMF, Serghei Butelschi.

Diana Bulgaru, Manager Proiecte Grassroots al FMF, a venit cu un discurs despre impactul proiectului „Fotbal în școli, iar Serghei Ursul, Manager de dezvoltare FMF, a captat atenția participanților cu o prezentare detaliată despre dezvoltarea regională a fotbalului în Moldova și planurile pentru viitorul apropiat.

Buna desfășurare a evenimentului a avut loc prin implicarea directorului tehnic FMF, Dănuț Stelian Oprea, dar și a managerului regional Centru, Vitalie Lungu.

Partea practică a workshop-ului a fost divizată în două sesiuni intense. Prima a inclus discuții și colectarea informațiilor cu privire la realizările FMF din perioada 2020-2024. Sesiunea a doua a constat din activități interactive menite să genereze și să structureze idei pentru obiectivele ce urmează a fi atinse în următorii ani.

Participarea la acest workshop este deosebit de benefică pentru progresul fotbalului moldovenesc. Aici se regăsesc antrenori, reprezentanți ai cluburilor de fotbal și ai asociațiilor raionale, alcătuind un grup divers și dedicat dezvoltării acestui sport în țara noastră. În calitate de antrenor, este prima mea prezență la un astfel de eveniment, și pot confirma cu fermitate că așa adunări oferă o platformă valoroasă pentru elaborarea proiectelor menite să contribuie la evoluția continuă a lumii fotbalului în Moldova. E imperios să transformăm ideile discutate aici în acțiuni tangibile pentru a asigura această dezvoltare sustenabilă și constantă.”, susține antrenorul FC Chișinău, Iurie Osipenco.

Ceea ce realizăm astăzi în cadrul strategiilor și proiectelor noastre are ca scop principal atragerea atenției autorităților asupra necesității implementării unui cadru legislativ adecvat și a facilităților pentru agenții economici. Este un demers crucial pentru a asigura că sportul, în special fotbalul, să devină o industrie de impact în țara noastră. Este esențial să se ofere un sprijin concret prin intermediul legislației, unei legi de sponsorizare și a filantropiei, cu scopul de a contribui la dezvoltarea continuă a sportului.”, adaugă președintele clubului Dacia Buiucani, Constantin Anghel.

Ruslan Munteanu, în calitate de arbitru FMF, a vorbit despre importanța atragerii tinerilor și juniorilor în rândul arbitrilor: „În contextul noii strategii FMF pentru perioada 2025-2030, promovăm cu putere implicarea juniorilor și a tinerilor în lumea arbitrajului, evidențiind că această inițiativă nu doar îmbogățește cunoștințele lor, ci se aliniază și cu obiectivele generale de dezvoltare ale fotbalului în Moldova. Oferta de a se implica în arbitraj devine astfel un element crucial al strategiei, asigurând o participare activă și diversificată a tinerilor în cadrul comunității fotbalistice.

Workshopul marchează începutul unei serii de seminare cu participarea managerilor FMF și a comunității fotbalistice din regiuni, în drumul spre conturarea viitoarei Strategii FMF 2025-2030.

Share