Lider de partid: 10 ani de la frauda bancară și niciunul dintre beneficiarii finali ai furtului din sistemul bancar nu a fost condamnat

Lider de partid: 10 ani de la frauda bancară și niciunul dintre beneficiarii finali ai furtului din sistemul bancar nu a fost condamnat

Igor Munteanu, președintele Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, a constatat că, după 10 ani de la frauda bancară niciunul dintre beneficiarii finali ai furtului din sistemul bancar, nu a fost condamnat, iar banii nu au fost recuperați, informează OFICIAL.

El a spus că, „furtul secolului” a însemnat sustragerea a 25 mlrd. lei din 3 bănci ale statului în noiembrie 2014 printr-un „carusel” cu achitarea unor credite vădit neperformante, din care cca 13.7 mlrd. au dispărut. „În realitate, banii au fost sustrași în 2014, dar frauda a avut loc în toți acești 10 ani în care statul a pretins că-i caută, instituțiile s-au prefăcut ca recuperează banii furați, iar hoții adevărați au folosit acest timp ca să șteargă urmele”, a precizat politicianul.

Între timp – a atenționat Igor Munteanu – dobânzile și sumele pe care cetățenii trebuie să le restituie BNM, care a primit garanțiile de recuperare din partea guvernului au depășit de 4 ori suma inițială. Recuperarea banilor s-a împotmolit.

„Un singur sfat – schimbați oamenii nu mobila pentru a obține performanță în acest proces”, a conchis el.

Share