PSRM a revenit la funcția de președinte, care va fi ales în 2024, dar până atunci…

PSRM a revenit la funcția de președinte, care va fi ales în 2024, dar până atunci…

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în cadrul Congresului Extraordinar din 19 decembrie, a revenit la funcția de președinte, ce urmează să fie ales în cadrul următorului congres în 2024. Totuși, până atunci, în cadrul partidului ar putea avea loc procedura numită primaries, informează OFICIAL.

„Delegații congresului unanim au decis să reîntoarcă funcția de președinte al PSRM, care împreună cu organul executiv va conduce formațiunea în viitorul apropiat.

Cineva a întrebat dacă ar fi posibil să fie organizat un primaries în interiorul partidului, pentru a afla cine va fi președintele. Mi-a părut destul de interesantă această propunere. De ce nu? Vom discuta aceasta cu colegii și vom lua o decizie”, a spus politicianului în cadrul emisiunii sale online.

Igor Dodon a mai amintit că, în cadrul congresului, a fost adoptat programul politic al Partidului Socialiștilor. „PSRM, așa cum știți, are o poziție ideologică foarte clară în comparație cu alte partide din RM. Suntem pentru suveranitatea RM, pentru limba moldovenească, pentru istoria Moldovei, împotriva desființării Moldovei ca stat, pentru neutralitate, pentru tradițiile noastre, pentru familia tradițională și împotriva LGBT. Suntem pentru o economie independentă, cu accent pe interesele agenților economici autohtoni. Susținem un stat social, cu un buget orientat social – pentru salarii, pensii, crearea locurilor de muncă și multe altele, care ar trebui să motiveze cetățenii să rămână acasă, să nu plece.

Și suntem pentru o politică externă echilibrată. Moldova trebuie să fie un stat independent și să adopte o politică nu pro-europeană sau pro-rusească, ci pro-moldovenească. Prin urmare, Partidul Socialiștilor, conform programului deja aprobat, este un partid pro-moldovenesc. Vor exista relații bune atât cu Rusia, cât și cu Europa, dar acesta va fi un partid pro-moldovenesc. Interesele moldovenilor trebuie să fie prioritare. Orice integrare poate avea loc numai pe baza unui referendum și respectând condițiile pe care le-am menționat anterior”, a menționat liderul PSRM.

Share