Vladimir Bolea se află astăzi la Călărași

Vladimir Bolea se află astăzi la Călărași

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea se află, astăzi, într-o vizită de lucru în raionul Călărași. Dimineața este dedicată întâlnirilor cu producătorii agricoli și cu administrația publică locală.

Sunt abordate subiecte legate de stimularea inițiativelor de asociere în rândul agricultorilor, facilitarea accesului la tehnologii moderne, dezvoltarea localităților rurale prin intermediul micilor afaceri, crearea oportunităților de educație și formare continuă pentru agricultori, îmbunătățirea programelor de subvenționare.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a subliniat măsurile întreprinse în anul 2023 de către autorități pentru a echilibra discrepanța între prețul de producție și cel de vânzare a produselor agricole, astfel, încât agricultorii să-și mențină viabilitatea financiară.

„Noi concurăm cu toate țările și prețurile la producția agricolă sunt determinate de tranzacțiile care au loc la nivel internațional. În ultimii ani, agricultorii au avut în față obtacole în urma cărora este necesară schimbarea abordării în afacerile agricole. Trebuie să ne redescoperim, să înțelegem ce-am putea face diferit și ne-ar defini ca producători, să procesăm propria materie primă și să ne asociem pentru a beneficia de cât mai multe avantaje competitive”, a menționat oficialul.

Share