Slusari: Atitudinea celor de la guvernare față de fermieri, în doar câteva luni

Slusari: Atitudinea celor de la guvernare față de fermieri, în doar câteva luni

Alexandru Slusari, fost deputat, director executiv al Asociației Forța Fermierilor, a constatat că atitudinea celor de la guvernare față de fermieri, în doar câteva luni, s-a schimbat foarte mult. Totodată, el a spus că nu înțelege de ce cei din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) sunt atât de încrezători că vor câștiga următoarele alegeri doar cu realizări în plan extern, informează OFICIAL. 

„Îmi amintesc protestul fermierilor din iunie 2023. Atunci în prima zi când tractoarele au ajuns în PMAN, la agricultori a ieșit prim-ministrul. A fost discuția aprinsă, un pic haotică, dar noi am văzut reacția Guvernului și până la urmă ceva s-a rezolvat. Peste o zi la tractoarele lângă Parlament a ieșit președintele legislativului.

Au trecut 5 luni și am văzut absolut altă abordare. La un protest similar al agricultorilor disperați am asistat la ignorare demonstrativă din partea conducerii Guvernului și Parlamentului pe cei, pe care trei ani în urmă voi ați îndemnat să protesteze și ați afirmat că toate problemele în agricultură pot fi rezolvate, dacă se schimbă guvernare”, a declarat el, adăugând: „Dar nu despre agricultură este postarea mea, ci despre punctul foarte periculos în relațiile guvernării și societății, când cei de sus încep să creadă arogant că nu au nevoie să dialogheze cu diferite pături sociale, întrucât dispun de alte pârghii pentru a păstra putere”.

Alexandru Slusari a precizat că „Plahotniuc punea miza pe bani și frica. Actuală guvernare este încrezută nu știu de ce că vor câștiga următoarele alegeri doar având succese pe plan extern, pe fundalul geopoliticii și războiului în Ucraina și cu distribuirea centralizată a fondurilor europene pentru satele mici și săraci”.

„Mă tem că este o greșeală fatală și ultimele alegeri și toate sondajele deja arată acest lucru. Nu poți să faci zilnic zeci de declarații despre integrare europeană, însă în politică internă să aplici tot mai des practici antieuropene”, a conchis politicianul.

Share