3 partide vor merge împreună la prezidențiale și parlamentare

3 partide vor merge împreună la prezidențiale și parlamentare

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Partidul Schimbării (PS), în cadrul unei conferințe de presă, au anunțat că au decis să colaboreze la nivel local, să meargă cu listă comună la parlamentare în 2025 și cu un candidat comun la prezidențiale în 2024, informează OFICIAL. 

Alexandru Bujorean, președintele LOC, a spus că în alegerile prezidențiale și parlamentare e nevoie de o consolidare. „Analizând rezultatele alegerilor locae, noi am constatat că, cele 3 formațiuni ar avea un scor cumulativ de 7%. Desigur scorul nu poate fi transpus la viitoarele scrutine electorale, dar este un semnal că trebuie să ne consolidăm”, a menționat politicianul.

Dinu Plîngău, președintele PDA, a subliniat că, consolidarea forțelor proeuropene va contribui la accelerarea proceselor democratice și va oferi societății o alternativă politică proeuropeană. „Este clar pentru toată lumea că e nevoie de consolidare”, a subliniat el.

Ștefan Gligor, președintele PS, a declarat: „Noi, reprezentanții celor 3 partide, venim cu un mesaj de coeziune și consolidare. Venim cu o declarație care pune baza coalizării forțelor proeuropene și creării unei forțe proeuropene viabilă, puternică. Avem nevoie ca niciodată de maturitate politică”.

Share