Ministerul Educației: Condamnăm utilizarea resursei administrative în favoarea unor actori politici

Ministerul Educației: Condamnăm utilizarea resursei administrative în favoarea unor actori politici

În contextul investigației jurnalistice care demonstrează implicarea unor reprezentanți ai sistemului educațional din Chișinău în finanțarea ilegală a partidului primarului general al mun. Chișinău, Ministerul Educației și Cercetării condamnă utilizarea resursei administrative în favoarea unor actori politici.

Ministerul atenționează că desfășurarea activităților politice în timpul orelor de lucru, participarea în colectarea de donații ilegale este pasibilă de răspundere administrativă, contravențională și penală și aduce prejudicii semnificative imaginii sistemului educațional, democrației și statului de drept.

„Reamintim că în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale, ministerul a solicitat autorităților publice locale din Chișinău să se abțină de la utilizarea sistemului educațional în interes de partid, având în vedere situațiile în care unii educatori au fost impuși să împartă materiale promoționale în corturile partidului MAN sau au fost constrânși să participe la manifestații electorale.

Odată cu aplicarea prevederilor Codului Educației privind selectarea șefilor de direcții prin concurs pe o perioadă determinată de cel mult 4 ani avem convingerea ca aceste practici vor înceta”, spune ministrul Educației, Dan Perciun.

Share