Maxim Moroșan: Se încearcă reținerea și izolarea mea pentru poziția noastră în CM Bălți

Maxim Moroșan: Se încearcă reținerea și izolarea mea pentru poziția noastră în CM Bălți

Președintele organizației teritoriale a Partidului Socialiștilor din Bălți, Maxim Moroșan, susține că asupra sa se fac presiuni în încercarea de a-l izola în calitate de lider al fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal Bălți. Și anume, pentru că poziția principială a fracțiunii se bazează pe lupta împotriva corupției și a cumătrismului. În opinia sa, toate acțiunile și declarațiile lui Renato Usatîi, lider al Partidului Politic Partidul Nostru, despre el și echipa sa reprezintă un semnal pentru serviciile speciale ale Republicii Moldova pentru a-l reține.

Într-o conferință de presă la IPN, Maxim Moroșan a declarat că izolarea sa în calitate de lider al fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal Bălți se face pe motiv că toate acțiunile consilierilor PSRM de la Bălți se axează pe o activitatea transparentă a tuturor aleșilor locali și a angajaților Primăriei Bălți.

Maxim Moroșan sa s-a adresat mai multor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, în care le atrage atenția asupra presiunii politice care se exercită asupra sa în calitate de politician începător.

„Cred că această dezordine politică din partea lui Renato Usatîi trebuie să se încheie. Acest lucru poate fi realizat doar într-un cadru legal. Acordăm două săptămâni pentru ca Renato să-și prezinte scuzele publice, și nu doar în raport cu mine, dar și cu frații, surorile, părinții, rudele tuturor celor pe care i-a menționat”, a mai spus Maxim Moroșan.

De asemenea, Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Bălți, Serghei Gramma, a făcut un apel către toți aleșii locali din Consiliu.
El s-a adresat colegilor din fracțiunea Partidului Politic Partidul Nostru și primarului Alexandr Petkov. „Săptămâna trecută am avut ședințe constructive, iar toți s-au unit în jurul problemelor municipiului, care trebuiau soluționate în termene restrânse. Au fost create comisiile consultative, au fost aleși președinții și secretarii, am soluționat chestiuni care erau blocate în ultimele luni. La fel, a fost deblocat bugetul. Noi putem lucra împreună în beneficiul cetățenilor, al bălțenilor, al baștinei noastre. Dar declarațiile politicienilor odioși sunt o încercare de a ne denigra și de a bloca lucru în Consiliul municipal Bălți”, a menționat președintele fracțiunii PSRM în CM Bălți.

ipn.md

Share