Adrian Albu: Este regretabil și de condamnat modul în care guvernarea PAS se comportă în raport cu pensionarii

Adrian Albu: Este regretabil și de condamnat modul în care guvernarea PAS se comportă în raport cu pensionarii

Deputatul PSRM și candidatul desemnat al formațiunii pentru șefia Capitalei, Adrian Albu, susține că președintele Maia Sandu dezamăgește pensionarii din Chișinău, dar și din întreaga țară, atunci când spune că nu sunt bani pentru indexarea pensiilor la nivelul inflației.

„Maia Sandu din nou dezamăgește pensionarii din țară, inclusiv sutele de mii de persoane în etate din municipiul Chișinău. Ea le spune bieților oameni că nu sunt finanțe pentru a indexa pensiile așa cum cere legea și așa cum s-a făcut mereu în Republica Moldova, până când PAS a adus „Vremurile bune” pentru miniștri, deputați, judecători și procurori.

Altfel spus, „plăcinta” Maiei Sandu, cum a comparat ea bugetul național, ajunge tot mai mult la miniștri, angajații Președinției, la judecători și procurori, care au dreptul să primească salarii indexate cel puțin la nivelul inflației. Iar când e vorba de aproape 700 de mii de pensionari și alți beneficiari de alocații sociale, din „plăcinta” Maiei Sandu rămân doar fărmăturile”.

Potrivit lui Adrian Albu, este regretabil și de condamnat modul în care guvernarea PAS se comportă în raport cu pensionarii.

„Curtea Constituțională nu se grăbește să examineze solicitarea deputaților PSRM prin care am cerut dreptate pentru pensionari, să li se indexeze plățile la nivelul inflației, de peste două ori mai mult decât li s-a făcut indexarea din 1 aprilie. A trecut aproximativ jumătate de an de la adresarea noastră la Curte, iar cei aproape 700 de mii de cetățeni din Republica Moldova așteaptă cu nerăbdare să li se facă dreptate.

Foarte mulți pensionari din m. Chișinău și acum plătesc datoriile la facturile imense pentru gazele naturale și energia termică. Conducerea PAS i-a împovărat cel mai mult pe acești oameni, care și-au dedicat întreaga viață muncind pentru prosperarea țării, dar acum se aleg cu „bucățile mici de plăcintă”, căzute de pe masa demnitarilor PAS. Vrem dreptate! Acești oameni merită respectul și grija statului”, punctează parlamentarul.

Ieri, șefa statului a fost într-o vizită la Sîngerei, la care a fost întrebată de un om în etate de ce guvernarea nu indexează pensiile așa cum scrie legea. Drept răspuns, Maia Sandu a declarat că nu sunt bani.

Share