Doi bărbați – condamnați la închisoare pentru cazuri de violență în familie

Doi bărbați – condamnați la închisoare pentru cazuri de violență în familie

Judecătoria Bălți, sediul Fălești, a pronunțat ieri, 14 august, două sentințe în cazuri de violență în familie, ambele remise în judecată de către Procuratura raionului Fălești.

În primul caz, un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost găsit vinovat pentru violență în familie care a avut consecințe tragice, soldându-se cu decesul victimei. Sentința a stabilit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, cu executarea în penitenciar de tip închis.

Potrivit acuzațiilor, la data de 4 iunie 2023, în timp ce se afla în stare de ebrietate alcoolică la domiciliul său din orașul Fălești, inculpatul a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele mamei sale în urma unui conflict, cauzându-i leziuni corporale grave ce au dus rapid la decesul victimei. Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat.

În al doilea caz, un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru infracțiuni similare de violență în familie. Acesta a fost găsit vinovat de aplicarea de lovituri mamei sale, soldată cu vătămări grave ale integrității corporale a acesteia.

Sentințele sunt cu drept de apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

Share