Lotul de autospeciale pentru colectare și transportarea deșeurilor municipale au fost verificate

Lotul de autospeciale pentru colectare și transportarea deșeurilor municipale au fost verificate

Primăria Municipiului Chișinău informează că întregul lot de autospeciale noi pentru colectarea și transportarea deșeurilor municipale, șase la număr, achiziționate de către Î.M. Regia „Autosalubritate, în cadrul Proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de către Primăria Municipiului Chișinău și investitorii internaționali, au fost verificate de către specialiști ca urmare a procedurii de predare a bunurilor către client.

Astfel, în ultimele zile, mai mulți experți internaționali și din cadrul Întreprinderii Municipale au testat camioanele de model ATRIKOD pe șasiu de MAN, cu încărcare laterală, atât în service, cât și în modul practic.

De asemenea, specialiștii au verificat minuțios părțile estetice/ tehnice, precum și dotările autogunoierelor, care corespund tuturor cerințelor și parametrilor contractuali.

Autospecialele noi, care le vor înlocui pe cele vechi și uzate de model ZIL, îi vor permite Întreprinderii Municipale să își reducă timpul de colectare și transportare a deșeurilor, inclusiv cele din locurile greu accesibile, ceea ce înseamnă un randament de lucru mult mai bun într-un timp mult mai scurt.

Totodată, fiind echipate cu motoare Euro 6, camioanele vor contribui și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Amintim că, cele șase autospeciale au fost livrate Î.M. Regia „Autosalubritate” de către compania sârbă ATRIKOD d.o.o., câștigătoarea licitației efectuate în corespundere cu procedura de achiziție a BERD-ului, în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, lot I. Valoarea totală a achiziției este de 1.200.013 mln euro.

Share