Marian: Proiectul de lege cu privire la returnarea TVA din contul bugetului UTAG este despre eliminarea unor privilegii nemeritate

Marian: Proiectul de lege cu privire la returnarea TVA din contul bugetului UTAG este despre eliminarea unor privilegii nemeritate

După ce deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu proiectul de lege al deputatului din Parlamentul Republicii Moldova, Radu Marian, cu privire  la returnarea TVA din contul bugetului UTAG, și au cerut retragerea proiectului de pe agenda parlamentară – Radu Marian a venit cu o reacție.

„Proiectul de lege cu privire la returnarea TVA din contul bugetului UTAG este despre eliminarea unor privilegii nemeritate. Evident, e un proces dureros pentru cei care beneficiază de acest privilegii, dar e unul necesar pentru a avea mai multă echitate în societate. Dacă colectezi TVA de la agenți economici, atunci fii bun și participă la returnarea acestor taxe.

Fiecare cetățean al Republicii Moldova merită acces egal la resursele statului” – a declarat politicianul.

„Cât despre deranjul deputaților din adunarea populară UTAG”, fruntașul guvernării a spus: „Vom face consultări publice în Parlament, așa cum facem pentru alte proiecte de lege pe care le înaintăm. O să-i invităm pe toți cei vizați”.

„Oricum, mi-ar fi plăcut să văd o ședință specială a adunării populare UTAG și atunci când gruparea criminală cumpăra voturi în stânga și în dreapta la alegerile pentru bașcan. Dar nu a fost să fie. Fiecare cu prioritățile lui”, a conchis politicianul.

Share