Ion Sula: România este în continuare cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Republica Moldova

Ion Sula: România este în continuare cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Republica Moldova

Pe 20 septembrie curent, Ministrul Ion SULA a participat la ”RuralFest”- Bucureşti – târgul micilor producători de hrană sănătoasă din  România, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu partenerii săi în acest eveniment, Ministerul Agriculturii și Primăria Municipiului București.

„Pe parcursul ultimilor ani, Republica Moldova s-a bucurat de un suport constant din partea României. Pe partea de agricultură și dezvoltare rurală, Moldova are un potențial enorm, dar care trebuie valorificat odată cu semnarea Acordului de Asociere și prin punerea în practică a Acordului de Liber Schimb. Am început să creștem vânzările și exporturile pe piața Uniunii Europene, dar România este în continuare cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Republica Moldova. Totodată, importăm din România produse agroalimentare, sunteți a treia țară, dacă ne referim la structura importurilor de astfel de produse. De asemenea, atunci când vorbim de partea instituțională, pentru a putea face față provocărilor, inclusiv pe armonizarea legislației, ne dorim să acumulăm experiența necesară în așa fel încât agricultura din Republica Moldova să devină și ea parte a Uniunii Europene” –  a menţionat În cadrul evenimentului, Ministrul.

Cu ocazia ”RuralFest”, dl Ion SULA a avut întrevederi oficiale cu Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România, dl Daniel CONSTANTIN, directorii Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), alţi oficiali români.

rur2 rur3 rur4 rur6 rur8 rur10 rural1

Mihaela Rotari

Share