Partidul „Forța Diasporei” și-a desfășurat Congresul. A fost adoptată o Rezoluție

Partidul „Forța Diasporei” și-a desfășurat Congresul. A fost adoptată o Rezoluție

Partidul „Forța Diasporei” a desfășurat Congresul. În cadrul acestuia au fost discutate mai multe probleme cu care se confruntă Republica Moldova, informează OFICIAL.

Membrii PFD se declară profund îngrijorați de faptul că, chiar dacă Republica Moldova a obţinut statutul de ţară candidată la aderare la Uniunea Europeană, cu toate acestea la capitolul onorarea obligaţiunilor faţă de UE se atestă restanţe majore.

„Prin urmare, conform celor mai recente evaluări, ţara noastră este în urma Ucrainei şi Georgiei din acest punct de vedere.

Republica Moldova continuă să aibă mari restanțe la capitolul democrație, activitatea instituțiilor statului este parțial paralizată, iar în rezultat are de suferit economia țării”, se spune într-un comunicat de presă.

Astfel, în cadrul Congresului, membrii partidului au votat unanim o Rezoluție, unde au fost stipulate soluții pentru problemele abordate.

În context, formaţiunea îşi propune:

– [ ] să consolideze forţele sănătoase din societate pentru a accelera procesul de afirmare a Republicii Moldova ca stat democratic, de drept, cu o veritabilă economie de piaţă, dar şi procesul de apropiere de Uniunea Europeană;

– [ ] să susţină orice iniţiativă îndreptată spre realizarea obiectivelor menţionate;

– [ ] să contracareze, pe toate căile legale, orice tentative de a deturna Republica Moldova de pe calea realizării obiectivelor enunţate;

– [ ] să ofere expertiză în contextul realizării obiectivelor menţionate tuturor celor care sincer îşi vor dovedi adeziunea la valorile respective;

– [ ] să ofere platforma partidului pentru orice efort îndreptat spre afirmarea Republicii Moldova ca stat democratic, de drept, cu o veritabilă economie de piaţă, dar şi spre accelerarea procesului de integrare europeană.

De asemenea, membrii PFD vor acţiona în vederea:

– [ ] asigurării unui larg suport în societatea moldovenească tuturor acţiunilor îndreptate spre edificarea statului democratic, de drept, bazat pe o veritabilă economie de piaţă şi orientat spre integrare în Uniunea Europeană;

– [ ] atragerii diasporei în aceste procese importante de care depinde prezentul şi viitorul Republicii Moldova;

– [ ] promovării imaginii RM peste hotare ca stat orientat spre democraţie, economie de piaţă şi integrare europeană.

Conducerea Partidului “Forța Diasporei” apreciază eforturile întreprinse până acum de către toţi acei ce-şi doresc transformarea Republicii Moldova într-un veritabil stat de drept, european şi cu economie de piaţă funcţională.

„Cu toate acestea, consideră că pentru realizarea acestor obiective trebuie de muncit mult mai mult, lucru pe care se angajează să-l facă în continuare.

Partidul „Forța Diasporei” este convins că Republica Moldova poate avea viitor doar afirmându-se ca stat democratic, de drept, cu o economie de piaţă funcţională şi orientat strict spre integrare în Uniunea Europeană”, se mai spune în comunicat.

Share