ME va organiza o dezbatere publică privind ocuparea funcţiei de director în instituţiile de învăţământ general

ME va organiza o dezbatere publică privind ocuparea funcţiei de director în instituţiile de învăţământ general

Ministerul Educației al Republicii Moldova a organizat joi, 3 septembrie, cea de a II-a ședință de lucru pentru aprobareaRegulamenului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct în instituţiile de învăţământ general.

Scopul ședinței a fost operarea modificărilor și completărilor  la Regulament și stabilirea calendarului desfășurării concursului.

Ședința s-a desfășurat între orele 15.00 – 19.00 în sediul Ministerului Educație. Grupul de lucru a avut următoarea componență: Cristina Boaghi, viceministru,  președintele grupului, reprezentanți ai direcțiilor de învățământ raionale și din Chișinău, directori de licee.

La discuție au participat doamna Ministru, Corina Fusu, și doamna Viceministru,  Nadejda Cristea.

În cadrul ședinței s-au discutat 27 de puncte din Regulament referitoare la concursul pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct și la deținerea calității de autoritatea cu competențe legale de numire în funcțiile de director și director interimar.

 S-a menționat importanța vechimii activității didactice pentru canditații la funcțiile de directori ai instituțiilor private și a standardului minim de competențe profesionale și manageriale stabilit de Ministerul Educației.

Ca urmare a examinării sugestiilor din avizele parvenite, participanții la ședință au convenit asupra organizării de către Ministerul Educației a unei dezbateri publice, săptămâna viitoare pe marginea acestui subiect.

Regulamentul a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 163 la data de 23 martie 2015.

 

Mihaela Rotari

Share