Criză de transport public în suburbiile Capitalei. Fracțiunea PAS din CMC cere explicații primarului Ion Ceban

Criză de transport public în suburbiile Capitalei. Fracțiunea PAS din CMC cere explicații primarului Ion Ceban

Fracțiunea PAS în CMC anunță despre o criză de transport public în suburbiile mun. Chișinău, informează OFICIAL.

Potrivit lor, locuitorii din com. Grătiești se plâng că pe timp de iarnă copiii îngheață în stații și sunt nevoiți să aștepte mai mult de o oră în transportul, iar oamenii care lucrează până seara târziu nu au cu ce ajunge acasă.

„Cu regret, atât Ion Ceban, cât și primarul din Grătiești, ignoră plângerile cetățenilor. În urma sondajelor efectuate în comuna Grătiești, deja al 4-lea an la rând principala problemă invocată de locuitori este lipsa transportului public. Cel mai gravă situație este pe rutele de autobuz nr. 10 și 28. La momentul actual pe ruta nr. 10 circulă numai 2 unități de transport în zilele de lucru și câte 1 autobuz în zilele de sâmbătă și duminică, iar pe ruta nr. 28 circulă doar 4 autobuze”, menționează consilierii PAS.

Tatiana Barda și Aliona Balan, consiliere locale din com. Grătiești și Eugen Bazic, reprezentant al societății civile, au fost în audiență la președintele fracțiunii PAS din CMC, Roman Cojuhari, cu rugămintea de a identifica soluții pentru locuitorii din comună.

„Consilierii locali din com. Grătiești au depus demers către Primăria Chișinău, dar Ion Ceban nu a oferit niciun răspuns. Asta după ce în repetate rânduri consilierii locali au solicitat primarului din com. Grătiești să soluționeze problema. Victor Mardare, primarul din com. Grătiești, a dat răspunsuri deochiate și nu a întreprins nimic pentru a îndeplini rugămintea locuitorilor din Grătiești.

Fracțiunea PAS va cere explicații de la actualul primar Ion Ceban și va transmite un demers către Direcția Generală Mobilitate Urbană. Solicităm suplinirea rutelor de autobuz nr. 10 și 28 cu cel puțin 5 unități noi de transport pe fiecare rută. Suburbiile la fel sunt parte a municipiului Chișinău. Trebuie să avem grijă ca locuitorii din suburbii să beneficieze de servicii de transport public calitativ, la fel ca în capitală”, menționează PAS.

Share