Cavcaliuc bate alarma despre o licitație trucată: „Se va autosesiza măcar una dintre instituțiile capturate?”

Cavcaliuc bate alarma despre o licitație trucată: „Se va autosesiza măcar una dintre instituțiile capturate?”

Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului Acasă Construim Europa, într-o postare pe Telegram, a declarat că deține o „informație importantă” despre faptul că o licitație a fost trucată, iar în rezultat a câștigat agentul economic cu care „a avut înțelegere Cernăuțanu”, șeful Inspectoratului General de Poliție, informează OFICIAL.

Politicianul a spus că, în 2022, a fost lansată o licitație pentru renovarea și reconstrucția Inspectoratului de Poliție Ciocana, pentru aceasta fiind acordate de la bugetul de stat peste 3,6 milioane de lei.

„După ce a câștigat agentul economic, din contul IGP au fost transferate avans sute de mii de lei, conform contractului. Acești bani nu au fost pentru agentul economic, ci era „suma otkatului” prin care i s-a asigurat câștigul în licitație… Agentul economic a luat cu împrumut materiale de construcție și a pus muncitorii la treabă și au făcut toate lucrările, iar când a venit timpul ca să fie dat în exploatare – șeful Inspectoratului Ciocana, Popovici, a refuzat să semneze actele de dare în exploatare deoarece nu era autorizația de construcție și reparație de la Primăria capitalei. Cernăuțeanu a adresat o scrisoare către Primăria capitalei, iar cei de la primărie au refuzat să semneze actele post-factum…”, a declarat el.

Cavcaliuc se întreabă în context dacă „se va autosesiza măcar una dintre instituțiile capturate să investigheze aceste fapte de mare corupție, abuz, delapidarea bugetului de stat, șantaj și depășirea atribuțiilor de serviciu?”.

Share