Vrei să știi ce tehnologii digitale noi sunt în domeniul agricol? Vino la Târgul de Inovații

Vrei să știi ce tehnologii digitale noi sunt în domeniul agricol? Vino la Târgul de Inovații

Cele mai noi tehnologii digitale din domeniul agricol, existente pe piața din Republica Moldova și internațională, vor fi prezentate în cadrul Târgului de Inovații, eveniment care va avea loc pe 27 ianuarie, la Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic NORTEK din Bălți.

Scopul evenimentului este crearea unei sinergii reciproc avantajoase dintre agricultori și furnizorii de echipamente/servicii pentru transformarea digitală din Republica Moldova.

Astfel, dacă aveți în gestiune o întreprindere agricolă, aici veți găsi soluții pentru a vă moderniza afacerea cu ajutorul tehnologiilor digitale și eficientiza procesele de producere, ceea ce vă va permite să practicați agricultura de precizie și să monitorizați de la distanță câmpurile și procesele, să colectați ușor date despre procesele operaționale, stocuri, să analizați și să gestionați aceste date, să asigurați trasabilitatea produsului, precum și să obțineți o rezistență sporită a culturilor la factorii climatici, un control eficient al bolilor și dăunătorilor, reducerea riscurilor de producere, etc.

Doritorii de a participa la Târgul de Inovații, vor completa un scurt formular: http://bit.ly/3H7FB7T

Evenimentul va avea loc pe 27 ianuarie, cu începere de la ora 10:00.

Locație: Bălți, Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic NORTEK, strada Pușkin, nr. 38

Organizator: Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA), în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID și Suedia, în cadrul Inno Agrifood Academy.

Printre companiile care vor fi prezente la târg se numără cele specializate în:
– Furnizarea de tehnologii noi hardware și software, pentru companii de diverse dimensiuni și lanțuri valorice;
– Senzori autonomi sau mobili de măsurare a indicatorilor cheie (umiditate, nutrienți, etc.), drone agricole, sere inovative sau ferme verticale, stații meteo, sisteme autonome de irigare, etc.
– Dezvoltarea și implementarea sistemelor de gestionare a întreprinderilor agricole, ERP;
– Monitorizarea de la distanță a terenurilor în gestiune (GIS – Geographic Information Systems);
– Banca funciară și diferiți indicatori aferenți parcelelor de teren;
– Managementul stocurilor, trasabilitatea produsului și accesul la piață, implementarea CRM.

În plus, agricultorii care-și doresc să fie în pas cu progresul tehnologic, însă nu au suficiente resurse pentru noi investiții, vor putea afla care sunt oportunitățile de finanțare, propuse în prezent de ADMA și Programul Tehnologiile Viitorului în Agricultură.

Share