Dependenţa de Internet te face să te îmbolnăveşti mai uşor
Au trecut deja câţiva ani de când dependenţa de Internet a fost clasificată ca o afecţiune psihică reală, dar abia acum îi aflăm adevăratele consecinţe.
Nu ar trebui să mai vină ca o surpriză pentru nimeni faptul că perioadele îndelungate petrecute în faţa unui PC, smartphone sau tabletă cu o conexiune la internet pot avea urmări negative. Primele afectate, cu urmări grave pe termen lung, sunt vederea şi postura. Un nou studiu confirmă însă că există şi consecinţe care nu sunt la fel de evidente.
Cercetătorii de la Universitatea Swansea, în urma unui studiu amănunţit desfăşurat pe o perioadă de timp foarte lungă, au ajuns la concluzia că dacă suferiţi de depenendenţa de Internet, şansele să răciţi sau să vă îmbolnăviţi de gripă sunt mult mai mari.
Phill Reed, unul dintre cei responsabili de proiect a afirmat că şansele de îmbolnăvire sunt cu aproximativ 30% mai mari deoarece lipsa plimbărilor în aer liber vă afectează negativ dezvoltarea imunităţii naturale a corpului. Cu cât interacţionaţi mai puţin cu prieteni, străini sau membri ai familiei, nivelul de toleranţă la boli comune precum gripă sau răceală scade.
,,Cei care petrec mult timp singuri pe Internet experimentează reducerea funcţiilor imunitare ca rezultat al faptului că pur şi simplu nu interacţionează suficient cu alte persoane şi microbii lor.” Tot Reed a ţinut să menţioneze şi câteva urmării psihologice derivate din dependenţa de internet, precum depresie, insomnie sau singurătate.
Partea cea mai tristă a acestui studiu este că soluţia la problemă nu este foarte evidentă. Din câte se pare, când o persoană dependentă este privată de internet, suferă de un nivel de stres sporit. Nici măcar nu contează la ce foloseşte acea conexiune la internet în cea mai mare parte a timpului.
În definitiv, data viitoare când un prieten vă sună să ieşiţi în oraş faceţi un efort supra omenesc, lăsaţi socializare virtuală deoparte şi mergeţi la o cafea.
Sursa: stiripesurse.ro