Slusari: Domnule ministru, dar „cetățenii” noștrii de pe malul stâng al Nistrului nu ar trebui și ei să fie solidari cu noi?

Slusari: Domnule ministru, dar „cetățenii” noștrii de pe malul stâng al Nistrului nu ar trebui și ei să fie solidari cu noi?

Fostul deputat Alexandr Slusari este nemulțumit că autoritățile îndeamnă cetățenii să economisească energie electrică, iar cei din regiunea transnistreană au dat start sezonului de încălzire și au încălcat obligațiile contractuale, informează OFICIAL.

Slusari spune că ar fi fost rațional să li se limiteze vlumul de gaze naturale regiunii transnistrene.

„Domnule ministru, dar „cetățenii” noștrii de pe malul stâng al Nistrului, de care dvs. tot timpul aveți mare grijă, nu ar trebui și ei să fie solidari cu noi ? Poate alături de Recean și Serebrean mai mergeți la Varnița și discutați cu гауляйтер Crasnoselischii și partenerul lui Plahotniuc Gușan despre solidaritate ?

Poate în loc de bâlbâială despre iluminat stradal la Leova și spoturi despre cum stângeți lumină la Guvern, ne anunțați ce planificați să întreprindeți în raport cu „partenerii” din Transnistria, care au încalcat demonstrativ obligațiunile contractuale, au pornit la +21 afară sezonul de încălzire, primesc în continuare de la noi gaz fără achitare și planifică din 1 noiembrie să lese complet malul drept fără energia electrică, luând toata cota de gaz на шару pentru populația și industria Transnistriei ?

Am vrut să aud de la dvs ca în semn de solidaritate aveți de gând să limitați volume de gaze, furnizate pe malul stâng. Măcar proporțional cu volumul porcariei lor. Am așteptat anunț că va fi anulată autorizația pentru Uzina Metalurgică din Râbnița, eliberată absolut ilegal și va fi sistat dreptul companiilor transnistrene pentru tranzacțiile valutare prin băncile noastre. Am crezut că o să vorbiți despre declanșarea procesului de impozitare a importurilor în Transnistria măcar pe jumătate din ceea ce plătesc alți agenți economici din dreapta Nistrului. Ca niciodată avem nevoie de bani pentru compensarea scumpirilor inevitabile ale energiei electrice”, spune Slusari.

De asemenea, el a spus că situația obligă cetățenii să economisească,

„Demonstrați, vă rog, verticalitate și profesionalism și să aveți măcar acum grijă ca cetățenii și agenți economici de pe malul drept al Nistrului, care achită impozitele în bugetul public național, să nu fie discriminați”, mai spune Slusari.

Share