Spînu: Riscul de deconectări masive a energiei electrice există în continuare

Spînu: Riscul de deconectări masive a energiei electrice există în continuare

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spune că există riscul deconectării masive de la energia electrică, informează OFICIAL.

El a mulțumit cetățenilor pentru efortul lor de a economisi.

„Azi am văzut mai multe exemple bune: Primăria Leova a anunțat că va deconecta iluminatul stradal în anumite ore, iar Linella va reduce iluminatul de pe fațadele magazinelor. Vreau să le mulțumesc pentru efort. Acest efort ne ajută pe toți, ne ajută să nu fim în situația să deconectăm pe cineva”, spune Spînu.

Ministrul spune că Energocom nu are acoperire comercială a întregului consum de energie pentru astăzi.

„Vreau să fiu sincer, riscul de deconectări masive există în continuare. În mod special între orele 07:00 – 11:00 și 18:00 – 23:00. SA Energocom nu are acoperire comercială a întregului consum de energie electrică pentru ziua de astăzi. Vom avea iarăși un deficit.

Cum acoperim acest deficit: astăzi, Moldelectrica a apelat la contractul de avarie semnat cu România. Costul energiei achiziționate prin acest contract este între 190 și 348 EUR/MWh.

Este un preț mare? Da, este un preț mare. Dar dacă economisim putem să plătim mai puțin. Vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate”, spune ministrul.

Share