Vovc, după decizia CSE privind procurarea gazelor: Pentru așa management defectuos a banilor publici trebuie deschis dosar penal

Vovc, după decizia CSE privind procurarea gazelor: Pentru așa management defectuos a banilor publici trebuie deschis dosar penal

Fostul deputat Liviu Vovc, secretar general al Platformei DA, a spus că înțelege că Moldovagaz are nevoie să achite avansul pentru luna septembrie, dar banii publici trebuie cheltuiți rațional, informează OFICIAL. 

„Deci, Guvernul pentru a suplini rezerva de stat, se angajează până mâine să cumpere 10 milioane metri cubi de gaz cu 1882$. În aceeași decizie CSE, Guvernul anunță că va procura încă 5 milioane metri cubi de gaz în luna octombrie la preț de 1058$. Cu ce ocazie Guvernul cumpără in septembrie la preț exorbitant? Vreți să ajutați MoldovaGaz procurați cantități mai mari în octombrie la un preț mai convenabil.

Cu banii achitați în septembrie pentru 10 milioane, puteau fi cumpărați în octombrie 17.8 milioane metri cubi de gaz!!!”, a remarcat politicianul.

Fostul deputat, adresându-se guvernării, a spus: „Banii cu care vă jucați și îi irosiți sunt banii oamenilor acestei țări!!!”.

„Pentru așa management defectuos a banilor publici trebuie deschis dosar penal, iar cei care au inițiat schema să înfunde pușcăria”, a conchis el.

Share