Ana Revenco a înmânat scrisoarea cu solicitarea de admitere la Mecanimsul UE de protecție civilă

Ana Revenco a înmânat scrisoarea cu solicitarea de admitere la Mecanimsul UE de protecție civilă

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o ședință de lucru cu Comisarul European pentru Managementul Crizelor, Janez Lenarčič, informează OFICIAL.

În timpul ședinței, oficialii au analizat evoluția situației regionale și au semnalat complexitatea acesteia – începând cu criza umanitară, până la criza de securitate, economică, energetică și civilă. În acest sens, ministrul a accentuat necesitatea implicării statelor membre în examinarea solicitărilor de asistență a Republicii Moldova.

Ministrul și-a exprimat interesul ca Republica Moldova să devină membru al Centrului european pentru confidențialitate și securitate cibernetică (ECPC). La fel, ministrul i-a înmânat comisarului european scrisoarea cu solicitarea de admitere a Republicii Moldova la Mecanismul UE de protecție civilă.

La rândul său, Janez Lenarčič a apreciat eforturile MAI în instruirea echipei în conformitate cu standardele UE, participarea IGSU în cadrul misiunilor internaționale în Grecia și România, elaborarea programului național pe dezastre și crearea setului de măsuri complexe pentru educarea populației privind comportamentul în situațiile de criză.

Share