„Moldovagaz” are o restanță față de „Gazprom”. Vadim Ceban: Trebuie să o achităm până mâine

„Moldovagaz” are o restanță față de „Gazprom”. Vadim Ceban: Trebuie să o achităm până mâine

Vadim Ceban, președintele Consiliului de administrație al „Moldovagaz”, a declarat că, până vineri, 30 septembrie curent, trebuie achitat avansul pentru luna septembrie curent pentru furnizarea gazelor de către „Gazprom”- 30 de milioane de dolari, iar apoi ar urma să vină și confirmarea volumelor pentru luna octombrie, informează OFICIAL.

Șeful „Moldovagaz” a menționat, în cadrul emisiunii „Reporter Special” de la Canal 2, că, compania continuă acțiunile sale împreună cu furnizorul principal, ca să reușească să execute obligațiile pentru septembrie și să fie confirmările pentru luna octombrie.

„Noi avem încă o restanță – până inclusiv vineri, avem de achitat avansul pentru luna septembrie. Lucrăm împreună cu autoritățile pentru a depăși această situație, pentru că din forțele proprii nu vom reuși să achităm acest avans… Cred că se va merge pe aceeași cale, cum a fost anterior cu „Energocom”… E vorba de 30 de milioane de dolari”, a menționat el.

Vadim Ceban a reiterat că „Moldovagaz” are o sarcină și va face tot posibilul ca să fie continuată livrarea gazului de la furnizorul principal – „Gazprom”.

Totodată, oficialul a precizat că reprezentanții companiei pe care o conduce comunică zilnic cu cei de la „Gazprom”, însă nu poate detalii despre ce se discută.

Cât despre un eventual răgaz de la „Gazprom”, Vadim Ceban a spus că deja a fost acordat, or, avansul trebuia achitat până la 20 septembrie.

Cu referire la tariful pentru consumatorii finali de la 1 octombrie – 29,27 lei, el a spus că, „cel puțin la această etapă este unul adecvat, chiar dacă e îngrijorător pentru toți.” „La moment, acesta e un lucru benefic, pentru că, astfel, ne vom executa obligațiile noastre. Obligația noastră principală noastră e achitarea plăților în termen”, a conchis el.

Share