CNAM: Peste 154 mii persoane au beneficiat în august de medicamente și dispozitive medicale compensate

CNAM: Peste 154 mii persoane au beneficiat în august de medicamente și dispozitive medicale compensate

Peste 154 de mii de persoane au beneficiat în luna august de medicamente și dispozitive medicale compensate în valoare de 58,2 milioane de lei. Banii au fost transferați luni, 26 septembrie, de Compania Națională de Asigurări în Medicină în contul farmaciilor contractate.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în august, cei mai mulți bani (circa 31 de milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele (în jur de 11 milioane de lei) și preparatele compensate în cazul maladiilor psihice, inclusiv al bolii Parkinson (peste două milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat mai mult de un milion de lei. De teste și lanțete pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 2400 de persoane, iar de pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare – peste 80 de pacienți.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

Share