Iată programul evenimentelor pentru Ziua Vinului

Iată programul evenimentelor pentru Ziua Vinului

Ziua Națională a Vinului a devenit un eveniment emblematic pentru Republica Moldova și după doi ani de pauză revine cu cea de-a XXI-a ediție. În zilele de 1 și 2 octombrie 2022 Piața Marii Adunări Naționale se va transforma într-un orășel al vinului și va aduna peste 80 de vinării din întreaga țară.

Programul evenimentului începe în 1 octombrie, la orele 11:00, cu Ceremonia de inaugurare oficială, iar seara de la 18:00 vei avea parte de un show de zile mari susținut de DJ TERRA BLVCK, Pasha Parfeni, Zdob și Zdub cu Frații Advahov.

Tradițional, Ziua Națională a Vinului este ocazia potrivită pentru a celebra legendele și patrimoniul vinicol, succesele înregistrate de Vinul Moldovei, de a-i premia pe cei mai buni și de a cunoaște oamenii vinului.

În cea de-a doua zi a evenimentului vor fi înmânate:
…Premiului Mare „pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională”.
…Medalia „Petru Ungureanu” și titlul „Cel mai iscusit oenolog al anului”.
…Medalia Nicolae GUZUN și titlu “Viticultorul anului”.

Seara vă puteți bucura de un program artistic divers susținut de DJ TERRA BLVCK, Ansamblul Ștefan Vodă, Surorilor Osoianu și Vali Boghean Band.

Pe parcursul celor două zile vizitatorii vor putea participa la diverse activități culturale:
Activități la “Curtea Țărănească”, unde meșterii populari vor oferi master class-uri de olărit, sculptură în lemn, țesutul covoarelor etc.
În cadrul “Școlii Vinului” vor fi organizate ateliere dedicate degustărilor de vin și divin, completate de instruiri cu referire la consumul responsabil de vin.
Vinăriile din țară vor avea ușile deschise pentru turiștii dornici să descopere ofertele oenogastronomice și tezaurul cultural-artistic al regiunii.

Vino să celebrăm împreună rezultatul remarcabil al muncii și dăruirii celor peste 80 de producători locali de vinuri, prezenți la eveniment, cu care ne mândrim și care ne duc faima și peste hotarele țării. Ei sunt cei care scriu istoria Vinului Moldovei!

Share