(FOTO) Șefii diplomațiilor lituaniene și irlandeze – la Chișinău

(FOTO) Șefii diplomațiilor lituaniene și irlandeze – la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a găzduit, la Chișinău, vizita șefilor diplomației lituaniene, Gabrielius Landsbergis, și irlandeze, Simon Coveney, care se aflau în țara în contextul vizitei comune la Odesa, informează OFICIAL.

Oficialii au vorbit cu diplomații europeni despre determinarea autorităților de a asigura agenda de reforme în domeniul justiției, luptei împotriva corupției și fortificarea capacității administrative.

„Am mulțumit pentru suportul Uniunii Europene, a Lituaniei și a Irlandei la fortificarea rezilienței noastre care asigură rezistența la provocările curente generate de impactul războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv în sfera socială, economică, umanitară și energetică.

Am salutat vizita reprezentanților Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la Centrala nucleară de la Zaporizhzhia și susținem demilitarizarea acesteia.

Am convenit împreună cu domnii miniștrii să dezvoltăm în timpul apropiat noi inițiative împreună cu Lituania și Irlanda menite să consolideze procesul nostru de aderare la UE”, spune Popescu.

Share