„Ordinul de onoare” pentru Zdob și Zdub și Frații Advahov

„Ordinul de onoare” pentru Zdob și Zdub și Frații Advahov

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a salutat la Președinție pe membrii Formației „Zdob și Zdub” și pe frații Vasile și Vitalie Advahov, împreună cu echipa managerială și de creație care a contribuit la prestația lor de la Concursul „Eurovision 2022”, informează OFICIAL. 

Maia Sandu spune că a urmărit, alături de milioane de oameni, evoluția muzicienilor noștri.

„Am apreciat talentul, originalitatea și energia cu care au știut să vorbească lumii întregi despre Moldova, despre cultura și tradițiile noastre. Le-am mulțumit încă o dată pentru bucuria ce ne-au adus-o, urcând țara pe locul șapte al competiției, și i-am îndemnat să rămână în continuare promotori ai Republicii Moldova – Republica oamenilor frumoși.

Avem nevoie de acest lucru mai ales acum, când am pornit cu pași hotărâți pe drumul integrării europene – un drum pe care vom reuși inclusiv prin talent și valoare”, a spus Sandu.

De asemenea, Președintele țării, în semn de apreciere, precum și pentru talent artistic, originalitate și activitate de creație prodigioasă, le-a acordat lui Roman Yagupov și fraților Vasile și Vitalie Advahov „Ordinul de Onoare”. La fel, a acordat Diplome de Onoare pentru echipa proiectului „Eurovision 2022”.

„Este un gest de recunoștință din partea tuturor cetățenilor țării noastre, pentru sentimentul de mândrie pe care ne-ați făcut să-l trăim și pentru care vă mulțumim”, a adăugat Sandu.

Share