Marșul lui Ștefan cel Mare a pornit spre București

Marșul lui Ștefan cel Mare a pornit spre București

Sute de tineri continuă marșul spre București. După ce prima noapte din Marșul lui Ștefan cel Mare au petrecut-o la Strășeni, manifestanții au plecat pe jos la Lozova. Ulterior, aceștia se vor opri în Căpriana voievodului Moldovei.

 Tinerii porniți pe jos spre capitala tuturor românilor, pentru a cere autorităților urgentarea procesului de Reunificare, vor avea ultimul popas pe teritoriul Republicii Moldova la Ungheni, sâmbătă, 11 iulie, când va fi refăcut Podul de flori.

 Cei care doresc să se alăture Marșului lui Ștefan cel Mare au posibilitatea de a pleca din Chișinău, în fiecare dimineață, din fața Teatrului de Operă și Balet, cu transport gratuit.

 ,,Acum este momentul să dăm dovadă că suntem demni de a fi oștenii lui Ștefan. Acum este momentul să ținem frutea sus, cu gândul că nu mai este mult până la București, unde îi vom transmite un mesaj clar președintelui Ioahnnis: să ne primească și să ne readucă în familie”, a declarat Anatol Ursu, reprezentant al Mișcării Civice Tinerii Moldovei, asociație din cadrul Blocului Unității Naționale.

 Marșul lui Ștefan cel Mare a început duminică, imediat după Marea Adunare Națională, eveniment de amploare la care au participat 30000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

 

Mihaela Rotari

Share