Declarațiile lui Ștefan Gligor după întâlnirea de la Președinție

Declarațiile lui Ștefan Gligor după întâlnirea de la Președinție

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor a mers, astăzi, la Președinție, la invitația Președintelui țării, Maia Sandu, transmite OFICIAL.
Ștefan Gligor a punctat că au fost prezenți reprezentanți ai 10 partide extraparlamentare, iar subiectul a fost situația din regiune și coeziunea societății în fața provocărilor și consecințelor invaziei în Ucraina.
Liderul Partidului Schimbării spune că în aceste timpuri este necesar să fie lăsate într-o parte contradicțiile interne și „împreună să ne organizăm pentru a ajuta refugiații și desigur pentru a menține ordinea și liniștea în țara noastră”.
„Au fost formulate mai multe propuneri și sugestii cu privire la o mai bună gestionare a trecerii frontierei și acomodării refugiaților.
Din observațiile personale făcute în ultimele 24 de ore, am sugerat crearea de către guvern a unei baze centralizate de date a locuințelor pe care sunt gata să pună la dispoziție cetățenii noștri si desigur administrația publică locală. Guvernul trebuie să creeze de urgență o linie verde dedicată acestui subiect și să faciliteze conectarea refugiaților cu proprietarii caselor și apartamentelor pe care aceștia doresc să le pună la dispoziție”, spune Gligor.
El a salutat deschiderea conturilor bancare de către Guvern pentru colectarea fondurilor/donațiilor pentru susținerea/asigurarea necesităților refugiaților.
El s-a referit și la discursul de ură.
„nu putem admite în societatea noastră discursul de ură, propaganda și tentativele de divizare și confruntare a societății. Va rugăm să susțineți eforturile autorităților și voluntarilor de gestionare al acestei crize. Sunt momente când indiferent de apartenență etnică, limba vorbită și viziuni politice trebuie să dăm dovadă de solidaritate și coeziune. Acum este acel moment”, a mai spus Gligor.
Cristina Parfeni
Share