„mtender.md” – o nouă platformă electronică de achiziții a Ministerului Finanțelor

„mtender.md” – o nouă platformă electronică de achiziții a Ministerului Finanțelor

În conformitate cu Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 9 din 20 ianuarie 2022, Ministerul Finanțelor informează despre darea în exploatare a Platformei de achiziții publice a Ministerului Finanțelor – „mtender.md” în cadrul Sistemului informațional autorizat “Registrul de Stat al Achizițiilor Publice” MTender, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat, noua platformă urmează a fi pusă în exploatare în rețeaua externă începând cu luna februarie 2022 și va permite utilizatorilor să desfășoare proceduri de achiziții publice conform cadrului legal. Platforma ”mtender.md” va putea fi accesată la următorul link: https://mtender.md

Se menționează faptul că pe platforma „mtender.md” au fost dezvoltate funcționalități noi, precum atribuirea contractelor de achiziție publică prin procedura de licitație restrânsă, cât și atribuirea contractelor de achiziții publice prin instrumentul specific acord-cadru, prevăzut la art. 46 al Legii nr. 131/2015 privind achizițiile publice.     

Această platformă a fost dezvoltată de către I.P. „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” la solicitarea Ministerului Finanțelor, în procesul de dezvoltare a acesteia fiind implicați reprezentanții celor două instituții.

Doina Buruiană

Share