O angajată a Poliției de Frontieră – în misiune la Aeroportul Paris-Beauvais

O angajată a Poliției de Frontieră – în misiune la Aeroportul Paris-Beauvais

Vladimira Untila este angajata Poliției de Frontieră care participă la Operațiunea comună „Puncte Focale 2021”, organizată sub egida Agenției FRONTEX.

În perioada 16 iunie – 14 iulie 2021, polițista de frontieră s-a aflat în misiune la Aeroportul Paris-Beauvais, ca ulterior, de către autoritățile franceze să fie solicitată perioada de prelungire a activității sale în cadrul acestei Operațiuni. Până la începutul lunii octombrie, tânăra se va afla la Paris.

Despre Vladimira, reprezentanții FRONTEX au doar cuvinte de laudă. Își desfășoară misiunea cu maximă seriozitate și orice situație este gestionată sub prisma profesionalismului.

Astăzi, angajata Poliției de Frontieră a fost primită în ședință de către Lilia Ticu, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în Franța. În cadrul discuțiilor au fost exprimate aprecierile pentru polițista de frontieră care reușește să prezinte Republica Moldova cu destoinicie.

„Am discutat, cu mult interes, despre experiența din Franța și planurile sale de viitor, oportunitățile oferite de programele Frontex și modalitățile de cooperare cu Ambasada”, a menționat Ticu.

Vladimira Untila este angajată în Poliția de Frontieră din anul 2018, în calitate de inspector în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Tânăra este absolventă a Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI și cu studii de masterat în domeniul investigații speciale. Participarea sa la Operațiunea comună „Puncte Focale 2021” este prima experiență profesională.

NOTĂ: Operațiunea comună „Punctele Focale Aeriene 2021” se desfășoară în perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022. Obiectivul operațiunii este menținerea și dezvoltarea continua a platformelor permanente pentru a implementa activități operaționale multifuncționale la frontierele externe ale UE, oferind o prezență operațională susținută și schimb de informații în zonele expuse presiunii migratorii și criminalității transfrontaliere. Acest lucru se realizează în scopul îmbunătățirii cooperării operaționale și al partajării celor mai bune practici între statele membre și țările terțe.

 

Cristina Pendea

Share