Alexandru Slusari: Parlamentul trebuie să ofere localităților din zona de securitate statut special economic

Alexandru Slusari: Parlamentul trebuie să ofere localităților din zona de securitate statut special economic

Fostul deputat al fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari propune ca Parlamentului să adopte inițiativa privind zonele defavorizate și să le ofere localităților din zona de securitate statutul special economic, transmite OFICIAL.

Slusari spune că localitățile acestea trebuie să aibă o atenție sporită, iar condițiile de trai din aceste localități să fie atractive pentru locuitorii transnistreni.

„De la Nord la Sud, de la Sănătăuca până la Răscăieți, avem zeci de sate la hotar administrativ cu așa zisă Transnistria. Este o zona depresivă, în care mult mai greu vin investiții cu locuri noi de muncă și mulți locuitorii sunt nevoiți să lucreze în regiunea separatistă. În permanența în aceste localități există riscul mai multor provocări din partea structurilor criminale de forță din Transnistria, în special răpirea cetățenilor noștri.

Platforma DA nu o dată a abordat acest subiect. Colegul nostru, Igor Munteanu a înaintat un proiect de lege privind zonele defavorizate.

Propun ca Parlamentul cât mai urgent să adopte aceasta inițiativa legislativă și să atribuie în primul rând statutul special economic localităților din zona de securitate”, a menționat ex-deputatul.

Ulterior – a spus el – probabil cea mai bună soluție ar fi crearea unei zone/subzone economice libere, care ar cuprinde satele respective. „Pot fi aplicate și alte măsuri de protecție și susținere financiară, inclusiv cu alocarea fondurilor de la partenerii noștri externi”, a conchis politicianul.

Cristina Parfeni

Share