Fost deputat: Asta-i o întrebare bună în contextul Arenei Chișinău

Fost deputat: Asta-i o întrebare bună în contextul Arenei Chișinău

„Ar investi vreun om de afacere într-un proiect aflat în litigiu, cu procese penale și contracte nefinalizate? Asta-i o întrebare bună în contextul Arenei Chișinău, în contextul când unii zic că dacă statul ăsta a investit deja atâta, trebuie să mai dăm încă 70 de milioane, fără a ne face griji cine scoate și a mai scos bani din sacul ăsta fără fund”. Declarația aparține președintelui interimar al Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, informează OFICIAL.

„În fiecare an, statul ăsta tot bagă bani acolo, asta în condițiile în care pune restricții noi pentru mai multe domenii. Proiectele grandomane în condițiile în care cetățenii nu au o bucată de pâine sunt obsesia regimurilor autoritare”, notează fostul deputat, pe facebook.

„Mă bucur că Guvernul a reacționat la presiunea publică a societății civile și Platformei DA. Acești 70 de milioane pot fi investiți acum în procurarea testelor rapide care să fie distribuite profesorilor, afectați de șocul noilor restricții până când guvernul va identifica noi soluții pentru a încuraja populația să se vaccineze. Or, asta e responsabilitatea angajatorului, nu a angajatului cu salariu de 6 mii de lei. Între timp, încurajez populația să se vaccineze, iar Guvernul să fie mai organizat în procesul respectiv și să nu creadă că impunerea restricțiilor ar rezolva problema, mai degrabă, ceea ce vedem acum, creează rezistență și ură față de întregul proces, față de sistemul medical ruinat a cărui poliță e bună doar pentru adunat praf într-un dulap”, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share