Candu va propune introducerea Zilei Internaționale a Mamei în calendarul sărbătorilor oficiale

Candu va propune introducerea Zilei Internaționale a Mamei în calendarul sărbătorilor oficiale

Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat în seara zilei de ieri la sărbătoarea dedicată Zilei Internaționale a Mamei.

Evenimentul, organizat de Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova în parteneriat cu Comunitatea Femeilor Ucrainene din Moldova, a reunit reprezentanți ai autorităților publice, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, ai minorităților naționale și ai societății civile.

Într-o atmosferă degajată, încărcată de emoții pozitive alimentate de zâmbetele calde ale celor peste 200 de femei participante la eveniment, Președintele Parlamentului Andrian Candu a vorbit cu admirație și respect despre rolul femeilor în societate.

Șeful Legislativului a exprimat apreciere și gratitudine tuturor femeilor care reușesc să îmbine cu iscusință lucrurile importante din viața lor și să fie, în același timp, mame devotate, soții iubitoare și femei de succes în diverse sfere ale vieții politice și socio-culturale.

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Mamei, o zi a recunoștinței față de mamă, față de femeie, o sărbătoare care sper că se va înrădăcina și în Republica Moldova”, a menționat Andrian Candu, apreciind numărul în creștere al femeilor de succes din țara noastră, inclusiv în activitatea politică. „Doamnele din Parlament chiar sunt deosebite, pentru că poți avea încredere că o misiune începută va fi întotdeauna dusă până la capăt”, a adăugat Speakerul.

Președintele Parlamentului a încurajat femeile să fie perseverente și să continue să facă ceea ce știu cel mai bine. „Educați copiii, păstrați familia, dezvoltați-vă afacerile și contribuiți la atât de necesara dezvoltare a țării”, a fost îndemnul Speakerului pentru femeile din Republica Moldova.

Andrian Candu a mai anunțat că va discuta cu colegii din Parlament despre inițiativa de a introduce Ziua Internațională a Mamei în calendarul sărbătorilor oficiale marcate în Republica Moldova.

Ziua Internațională a Mamei, apărută inițial în Statele Unite ale Americii, este sărbătorită oficial, la nivel internațional, în a doua duminică a lunii mai, inclusiv în state membre ale Uniunii Europene, Ucraina, țările baltice. În Republica Moldova, această sărbătoare este marcată, începând din anul 2007, printr-o serie de evenimente organizate la inițiativa Comunității Femeilor Ucrainene din Moldova, condusă în prezent de Valentina Moraru.

385A3609 385A3649 385A3655 385A3788 385A3822 385A3910 385A3917

Doina Secrieru

Share