SUA vor ajuta R. Moldova în dezvolarea mediului de afaceri

SUA vor ajuta R. Moldova în dezvolarea mediului de afaceri

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 7 mai 2015, o întrevedere cu Secretarul Adjunct pentru Comerţ, Bruce Andrews, din cadrul Departamentului Comerţului al SUA, care efectuează o vizită de două zile în R. Moldova.

Oficialii au convenit asupra intensificării Dialogului Strategic dintre Republica Molodova şi SUA, care reprezintă o importantă platformă de consultări, precum şi asupra activizării tuturor grupurilor de lucru pe cooperare sectorială. În acest sens, a fost salutată decizia de a desfăşura la Chişinău reuniunea Comisiei mixte de cooperare comercial-economică în perioada 9-10 iulie a.c.

În vederea intensificării relaţiilor comercial-economice dintre RM şi SUA, interlocutorii au discutat despre necesitatea încheierii Acordului Cadru în domeniul Comerţului şi Investiţiilor (Trade and Investment Framework Agreement/TIFA) şi Acordului privind evitarea dublei impuneri între RM şi SUA, care vor deschide noi oportunităţi pentru cooperare în domeniul comercial-economic şi investiţional.

“Suntem foarte determinaţi să creăm mediul necesar pentru stabilirea de noi parteneriate de afaceri între țările noastre”, a menţionat ministrul Natalia Gherman, reiterând interesul autorităţilor din R. Moldova în organizarea misiunilor economice bilaterale, sesiunilor de instruire pentru producătorii moldoveni privind reglementările pe piața americană etc.

La rândul său, Secretarului Adjunct pentru Comerţ, Bruce Andrews,  a reiterat faptul că SUA vor continua să ajute R. Moldova în implementarea reformelor şi dezvoltarea mediului de afaceri.

Maria Roşca

Share