Poliția estoniană, în cadrul vizitei la Chișinău, a făcut donații

Poliția estoniană, în cadrul vizitei la Chișinău, a făcut donații

În perioada 04-08 mai 2015, la Chișinău se desfășoară vizita de studiu a reprezentanţilor Poliției din Estonia în cadrul proiectului moldo-estonian “Crearea unui sistem de instruire privind conducerea în situaţii de urgenţă şi dezvoltarea sistemului de supraveghere a traficului în Republica Moldova”,  lansat oficial la 12 noiembrie 2013.

Această vizită se axează pe preluarea celor mai bune practici și experiențe în materie de dezvoltare a supravegherii traficului și, în special, fundamentarea unui Centru de instruire privind conducerea în situații de urgență.

În cadrul acestei vizite reprezentanții INP, care anterior au fost instruiți la Centrul de instruire estonian Laitse Rally Park, vor desfășura instruiri teoretice-practice timp de 2 zile,  în perioada  6-7 mai,  la Chișinău în comun cu instructorii din Poliția estoniană pentru alți angajații ai INP. La aceste cursuri angajații vor învăța cele mai importante tactici de conducere sigură și rapidă în situații de urgență.

Totodată, Poliția din Estonia a donat INP-ului un prim ajutor – echipament pentru desfășurarea altor instruiri,  cum ar fi – echipament tehnic (calculator, proiector, boxe audio, imprimantă, flipchart), triunghi reflectorizant, conuri mari și mici de semnalizare, cuburi mari și mici etc. Aceste echipamente vor fi folosite în cadrul  instruirii angajaților Inspectoratului Național de Patrulare,  servind  drept suport pentru buna desfășurare a instruirilor.

Toate aceste acțiuni au drept scop dezvoltarea capacităților subdiviziunilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova în sfera ordinii publice și îmbunătățirea cooperării reciproce între autoritățile de aplicare a legii din ambele țări, care va sprijini îmbunătățirea protecției drepturilor omului, democratizarea și buna guvernare.

Menționăm că Proiectul moldo-estonian este susținut și cofinanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia din Fondul pentru Cooperare, Dezvoltare şi Ajutor Umanitar.

 

Maria Roşca

Share