Cât de pregătită este Poliția de Frontieră de un eventual al doilea val al pandemiei? Corneliu Groza spune!

Cât de pregătită este Poliția de Frontieră de un eventual al doilea val al pandemiei? Corneliu Groza spune!

În cadrul unui interviu pentru Curentul, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a spus pe cât de pregătit este Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) de un eventual al doilea val al pandemiei, informează OFICIAL.

„Sunt convins că Poliția de Frontieră este capabilă de a face față la un „al doilea val al pandemiei”, mai bine ca în perioada primului val, având în vedere experiența obținută în perioada precedentă, dotarea asigurată, precum și mecanismele funcționale în acest context. La prima etapă ne-am ciocnit cu un șir mai larg de impedimente, ținând cont de faptul că măsurile de răspuns au fost dezvoltate practic de la zero. Aici vorbim inclusiv și de lipsa unui cadru normativ la nivel instituțional, lipsa echipamentului de termometrie, mecanisme de colaborare insuficient de dezvoltate între IGPF și autoritățile de sănătate publică etc”, a spus Groza.

În același timp, șeful Poliției de Frontieră a spus că acum având toate astea „puse pe roate” – „cu siguranță ne vom descurca mult mai bine. Într-o astfel de situație, necesitățile IGPF se vor reduce la suplinirea stocurilor de echipament de protecție a personalului, precum și de dezinfectare a încăperilor de serviciu. Desigur că mizăm și în continuare pe suportul partenerilor externi, pe o bună colaborare și în continuare cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine în vederea gestionării eficiente a traficului transfrontalier în aceste condiții specifice. Nu în ultimul rând, mizăm și pe înțelegerea și receptivitatea cetățenilor față de cerințele impuse de autorități în vederea gestionării cât mai eficiente a situației pandemice”, a precizat Groza.

Doina Secrieru

Share