Directorul FISM, în vizite de documentare în două raioane. Iată despre ce e vorba!

Directorul FISM, în vizite de documentare în două raioane. Iată despre ce e vorba!

În scopul evaluării finale a subproiectelor implementate în cadrul Programului „Infrastructura socială și eficiență energetică” Faza II în valoare de 2 mln. Euro finanțat de către Banca Germană de Dezvoltare KfW, la 21 iulie curent, Sergiu Guțu, reprezentant local KfW, însoțit de Iurie Chiorescu, director IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” (FISM), au vizitat 4 obiecte renovate din sursele KfW, informează OFICIAL cu referire la un comunicat de presă al FISM.

Astfel, este vorba despre următoarele proiecte:  
– ”Pavarea căilor pietonale în parcul central” în or. Nisporeni
– ”Pavarea căilor pietonale de acces” în s. Bîrboieni, raionul Nisporeni
– ”Lucrări civile la complexul sportiv” în s. Iurceni, raionul Nisporeni
– ”Construcția unor porțiuni de iluminat stradal” în s. Țipala, raionul Ialoveni.

Din partea beneficiarilor la discuții au participat primarii localităților și membrii Agențiilor de Implementare.

În situația specifică, cauzată de pandemia COVID19, delegația KfW, compusă din Anna Christina Schirmer, manager principal de proiect, Dezvoltare urbană și regională Europa de Est Caucaz, Asia Centrală, KfW Frankfurt, și Michael Pucher – Inginer senior Dezvoltare urbană și regională, Europa de Est Caucaz, Asia Centrală, KfW Frankfurt, au participat la întrunirile cu beneficiarii prin videoconferință.

În cadrul vizitelor în teren au fost abordate aspectele ce țin de calitatea volumelor de lucrări îndeplinite de contractori, respectarea cadrului de Management de Mediu. Totodată, beneficiarii proiectului, participanți la discuții, au menționat impactul de amploare pe care îl au proiectele implementate asupra comunității lor, beneficiile și perspectivele de dezvoltare a proiectelor în scopul asigurării durabilității rezultatelor obținute. În acest sens, autoritățile publice locale au prezentat planul concret de activități în vederea asigurării durabilității obiectelor renovate, pentru realizarea cărora sunt alocate surse financiare din bugetul local al primăriei.

Proiectele de modernizare a infrastructurii rămân a fi una dintre prioritățile de bază ale Guvernului RM și a partenerilor săi de dezvoltare. Astfel, în cadrul Cooperării Financiare Germane cu Republica Moldova, IP „Fondul de Investiţii Sociale din Moldova” și Banca Germană pentru Dezvoltare KFW au gestionat în perioada 2005 – 2020, un grant în valoare de 11,65 milioane de euro, oferit Republicii Moldova de către Ministerul de Dezvoltare şi Cooperare Economică al Republicii Federale Germania.

În cadrul Programului „Infrastructura socială și eficiență energetică” Faza II în perioada 2018-2020 au fost implementate 25 subproiecte de diferite tipologii.

k

k3

k6

k7

k11

Cristina Gurez

Share