31,2% din respondenții unui sondaj cred că țările europene au eșuat la soluționarea crizei legate de COVID
Un studiu sociologic cu privire la pandemia Coronavirus, realizat la comanda Asociației Comunitatea „WatchDog.MD”, a fost prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, informează OFICIAL.
Valeriu Pașa, expertul din cadrul comunității „WatchDog.MD”, a oferit mai multe detalii. „Am încercat să măsurăm care este impactul dezinformării știrilor false și a tot felul de discursuri manipulative în contextul pandemiei de Coronavirus”, a spus Pașa.
Astfel, 54,8% din cadrul studiului au declarat că epidemia Coronavirus nu este un mit, iar 32,7% au susținut că acesta nu este – „nici un virus periculos și totul în jur este o minciună”.
La întrebarea „Virusul nu este mai periculos decât o gripă obișnuită și totul este făcut intenționat pentru a distruge economia?”, 50,4% au spus „Da”, 38% – nu au fost de acord, 10% – nu au știut, iar 1% – nu a auzit despre așa ceva.
În același timp, 31,2% din respondenții sondajului cred că țările europene au eșuat la soluționarea crizei legate de COVID. Pe când, 37,6% nu sunt de acord cu prima categorie de respondenți, 23,2% – nu au un răspuns, iar 5,5% – nu au auzit de așa ceva
La fel, 35,9% au fost de acord cu afirmația că pandemia este un pretext pentru a impune un guvern mondial din umbră și va conduce întreaga lume. Tot la acest subiect, 41% – au răspuns negativ, 19,7 % nu știu, iar 3,4% – nu au auzit de acest subiect
De menționat că, metoda de colectare a datelor a fost prin telefon. Perioada: 5-11 mai 2020. Volumul eșantionului a fost de 1003 persoane. cu vârstă de 18 ani și mai mult.
Studiul sociologic a fost realizat la comanda Asociației Comunitatea „WatchDog.MD” în cadrul proiectului „Facilitating crisis communication and accountability as a civic response to COVID-19 pandemic in Moldova” implementat cu suportul The Black Sea Trust of The German Mashall Found.
Mihaela Conovali