Datele de la frontieră pentru ultima săptămână

Datele de la frontieră pentru ultima săptămână

În perioada 9 – 15 martie 2020, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 237 144 traversări, dintre care un număr mai mare – 125 102 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în prima săptămână a lunii martie, este în descreștere cu circa 20%, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, în continuare la frontieră se aplică un șir de măsuri pe linia diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Printre acestea se numără:

– monitorizarea persoanelor revenite din regiunile cu izbucniri în focare de COVID-19,
– detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,
– izolarea de celelalte persoane,
– solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.
👉 Pe sensul de intrare în țară, obligatoriu fiecare călător este supus termometriei, se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

„ Totodată, reamintim că la informarea oficială de către autoritățile de frontieră și vamale din România și Ucraina, cât și în baza deciziei autorităților naționale competente, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat vor fi închise pe o perioadă nedeterminată.
👉 Din 14 martie, ora 16:00, sunt închise temporar punctele de trecere a frontierei moldo-române Cahul-Oancea și Lipcani-Rădăuți Prut.
👉 De astăzi, 16 martie curent, din partea Ucrainei sunt sistate activitatea a 36 de puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene, iar de mâine, 17 martie alte puncte de trecere, nu vor fi funcționale.
👉 La fel, precizăm că din 17 martie curent, ora 00:00, va fi SISTAT TRAFICUL AERIAN prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova”, comunică autoritățile.

Cristina Gurez

Share