Șefii Sectoarelor Poliției de Frontieră – convocați de șeful IGPF: „Vreau să văd acțiuni concrete, muncă în echipă, comunicare, administrare corectă a timpului”

Șefii Sectoarelor Poliției de Frontieră – convocați de șeful IGPF: „Vreau să văd acțiuni concrete, muncă în echipă, comunicare, administrare corectă a timpului”

Șefii a 41 de Sectoare ale Poliției de Frontieră au fost convocați într-o ședință de lucru pentru a discuta rezultatele unor verificări inopinate la frontieră, necesitățile la zi și propuse soluții de mentenanță a tehnicii din dotare. Întâlnirea a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, informează TRIBUNA.

În debutul ședinței, șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza a relatat despre vizitele în teritoriu realizate în ultima perioadă. A expus lacunele depistate în organizarea agendei de lucru, în gestionarea ineficientă a situațiilor și evenimentelor de frontieră, comportamentul neconștiincios față de atribuțiile profesionale, cât și ostilitatea unora față de subalterni. De asemenea a comunicat despre cele 12 proiecte în proces de implementare, finanțate atât din buget, dar și cu susținerea partenerilor externi.

„Atât timp cât ați fost propuși și ulterior numiți în funcții de conducere, înseamnă că ați primit un vot de încredere și odată cu el aveți un angajament față de Poliția de Frontieră, față de cetățeni. Vreau să văd acțiuni concrete, muncă în echipă, comunicare, administrare corectă a timpului, a situațiilor, vreau să văd rezultate în urma cărora vom decide despre dotarea cu echipament tehnic necesar. Apreciez buna organizare a efectivului de la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Rusului, am văzut un colectiv „sănătos”. Dacă ei pot, înseamnă că și voi puteți. Vă asigur că acolo unde nu voi vedea implicare și atitudine în domeniul de activitate, cel responsabil va suporta consecințele”, a menționat Corneliu Groza.

Mai mult, conducerea a solicitat să fie realizată o analiză a tehnicii din dotare, iar segmentele care nu sunt acoperite cu supraveghere video să fie intensificată patrularea. S-a interesat de activitatea chinologică în punctele de trecere, care nu este la nivelul cel mai dorit, precum și s-a dispus personalului din subordine să elaboreze o procedură de management intern pentru activitatea Sectoarelor din cele patru Direcții regionale.

La final, responsabilii pentru supravegherea și controlul frontierei, resurse umane, management operațional și logistică, au atras atenția asupra menținerii, implicării, gestionării strategice a tuturor acțiunilor, inclusiv asumării deciziilor privind îmbunătățirea politicilor de dezvoltare.

Cristina Pendea

 

Share