Politician: „Există riscul ca Dodon să culeagă roade… avem nevoie de un consens unionist și pro-european”

Politician: „Există riscul ca Dodon să culeagă roade… avem nevoie de un consens unionist și pro-european”

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, susține că peste 9 luni începe campania pentru alegerile prezidențiale, iar alegerile din Hâncești, de pe 15 martie, ar putea fi o repetiție în acest sens, pentru o mai bună prestație la toamnă, informează OFICIAL.

Prin urmare, liberalul s-a referit la Partidul Socialist din Republica Moldova, dar și la celelalte de stânga. „Dincolo de faptul că dețin resursele administrative de stat care vor fi folosite în scop electoral, avantajul lor constă în faptul că, ei din start, chiar dacă sunt implicați în scheme și corupție, au un scor de 30-40%, numai pentru că au poze cu Putin”, scrie Chirtoacă pe facebook.

Totodată, el vorbește despre „frontul de stânga versus frontul de dreapta”. „Stânga beneficiază de monopol pe frontul său, pe un segment de 30% din tot electoratul, la care se adaugă și aliații ascunși de la PD, Usatîi și chiar Șor, alegătorii cărora sunt mult mai aproape de opțiunea pro-rusă, prin felul lor de a fi – “tushonka” îi uneste pe toți. Dreapta are un front fragmentat, unde în ultima perioadă PPDA încearcă să se distanțeze de PAS, prin pretinși candidați apolitici, creând o breșă în blocul ACUM. În același timp dincoace, la noi la unioniști, după ce am reușit consolidarea a 5 partide în mișcarea unionistă – Mișcarea Politică Unirea, după primele reacții din societate foarte calde și pozitive, au venit și primele speculații și atacuri de la PUN, MPA (care sunt așteptați, în continuare, și ei în Mișcare), precum și la diverse persoane care se mulțumesc prin a fi unionilti, fără să ofere soluții cum să aibă loc Unirea, și având satisfacția de a face afirmații cu titlu de adevăr absolut, adevăr în ultima instanță, făcându-i aproape paria pe toți ceilalți”.

În concluzie, liberalul vorbește despre importanța unui consens. „Cu alte cuvinte, există riscul, ca Dodon, absolut pe nemeritate, să culeagă roade, doar de pe urma a ceea ce am spus mai sus, din aplicarea zicalei: când doi (unioniștii și pro-europenii), se ceartă, câștigă al treilea… De aceea, trebuie să conștientizăm că avem nevoie de un consens unionist și pro-european, pentru a forma un front larg compus din unioniști, reuniți în cadrul Mișcării Politice UNIREA și pro-europeni, adunați în jurul blocului ACUM. Consensul este cheia succesului nostru atît la alegerile prezidențiale din toamnă, cât și la toate scrutinele viitoare”, a conchis liberalul.

Mihaela Rotari

Share