Comercializau produse exploziv-pirotehnice pe o stradă din Capitală. Ce riscă acum!

Comercializau produse exploziv-pirotehnice pe o stradă din Capitală. Ce riscă acum!

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Centru în conlucrare cu reprezentanții administrației ÎM „Piața Centrală”, au desfășurat activități de contracarare a cazurilor de realizare ilegală și utilizare a produselor exploziv-pirotehnice în adiacentul pieții.

În urma măsurilor au fost depistați doi bărbați cu vârstele de 24 și respectiv 33 de ani, aceștia comercializau produsele în adiacentul pieții pe străzile M. Varlaam și Tighina. Au fost ridicate produse pirotehnice în valoare de peste 21 000 lei.

În ambele cazuri, bărbații comercializau ilegal produsele exploziv-pirotehnice în stradă și nu au putut prezenta polițiștilor actele obligatorii ce ar confirma provenienţa cât şi calitatea articolelor de pirotehnie.

„Toată marfa a fost încărcată şi transportată la depozitul special de păstrare a probelor delicte”, comunică Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

În ambele cazuri, bărbaților le-au fost întocmite câte un proces verbal cu privire la contravenție în temeiul prevederilor art. 265 CC RM, care prevede sancțiunea cu amendă în mărime de la 3 000 la 4 500 lei și au fost remise spre examinare conform competenței în instanța de judecată, iar produsele pirotehnice au fost confiscate.

În acest context, Poliţia Capitalei recomandă consumatorilor să procure astfel de produse doar din magazinele autorizate. Totodată să se informeze şi să respecte instrucţiunile specificate pe ambalaje, în vederea evitării unor eventuale incidente.

Doina Secrieru

Share