Ion Ceban, în vizită la București: „Am mulțumit pentru suportul acordat pe parcursul anilor”

Ion Ceban, în vizită la București: „Am mulțumit pentru suportul acordat pe parcursul anilor”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban anunță despre o vizită la București, dar și despre o primă întrevedere – cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, informează OFICIAL.

„Avem intenția de a repara blocul vechi (bloc A) al liceului „Gheorghe Asachi” din str. București, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de aproape 62 demilioane de lei. Sperăm să fie reabilitat grație relațiilor stabilite între Pretura sectorului Centru și sectorul 1 al municipiului București, la fel legături orientate spre inițierea și dezvoltarea proiectelor în diverse domenii ale sectorului public. În același timp, Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică”, a scris Ceban, în cadrul unei postări pe o rețea socială.

În același timp, Primarul comunică: „La fel, înțelegerea prevede schimb de experiență, implementarea unor proiecte și programe comune, privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și alte domenii. M-am bucurat să aud din partea primarului sectorului 1, Daniel Tudorache, disponibilitatea de a continua colaborarea și că există acea legătură care trebuie sa perpetuieze. Am mulțumit pentru suportul acordat pe parcursul anilor și pentru proiectele implementate la Chișinău cu susținerea dumnealor, printre care și scara de granit din parcul ,, Valea Morilor “. Pe parcursul zilei de astăzi, în cadrul vizitei mele de lucru la București, mai am preconizate 2 întrevederi”, a conchis acesta.

Doina Secrieru

Share