Cu ce s-a soldat ședința Comisiei juridice privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Cu ce s-a soldat ședința Comisiei juridice privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului s-a întrunit astăzi în ședință. În cadrul acesteia a fost enunțat un aviz consultativ vizavi de moțiunea de cenzură depusă asupra activității Guvernului în contextul angajării răspunderii în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, informează OFICIAL.

În cadrul ședinței, s-a mai decis că, atunci când va fi dezbătută în plen, moțiunea se va purcede în felul următor: Raportul Premierului, runda de întrebări-răspunsuri, luări de cuvânt și votarea moțiunii de cenzură propriu-zisă.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a menționat că, regulamentul nu prevede expres un raport al Comisiei. „Totodată, Comisia are dreptul să se expună chiar și cu un aviz asupra respectării procedurilor legale, după formă, conținut, respectare termenilor, semnături. A fost solicitarea Speakerului. Ca să fie foarte clar, acest vot în această comisie nu este vot politic, fracțiunea PDM a votat că s-a respectat procedura, termenii, iar cum vom vota în plenul Parlamentului, votul politic, încă nu s-a decis. Rămâne să ne vedem într-o ședință”, a precizat Sîrbu.

De menționat că, la ședința Comisiei nu au fost prezenți deputații Blocului ACUM.

Andriana Cheptine

Share