Ministrul Justiției anulează rezultatele concursului pentru funcția de Procurorul General

Ministrul Justiției anulează rezultatele concursului pentru funcția de Procurorul General

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, a vorbit despre procesul de selecție a Procurorului General. Astfel, Stamate a anunțat despre emiterea unui ordin privind anularea rezultatelor concursului, informează OFICIAL.

„Am creat o comisie după cele mai înalte standarde, din oameni corecți, onești și profesioniști. Comisia a întreprins toate măsurile pentru selecția Procurorului General. Analiza personală pe care am efectuat-o în calitate de Ministru al Justiției în ultimele 3 zile nu-mi permite să afirm că, acest concurs întrunește condițiile stabilite de lege. Consider că, rezultatele acestui concurs au fost afectate de două vicii esențiale: obiectivitatea și asigurarea integrității candidaților. Explic de ce: comisia nu a avut acces la informație pentru a asigura o verificare minuțioasă a integrității candidaților. Unele autorități au refuzat să ne dea informație”, a declarat Stamate.

Prin urmare, acesta s-a referit și la alte detalii. „Al doilea aspect este că, analizând punctajele cumulative, am constatat că, un membru al comisiei a apreciat în mod vădit disproporționat unii candidați în raport cu aprecierea oferită de ceilalți membri ai comisiei. În cazul în care excludem punctajul oferit de acel membru al comisiei, care a oferit un punctaj disproporționat, i-am avea în lista finală pe: Gribincea Vladislav, Alexandru Stoianoglo, Crîșmaru Oleg și Gligor Ștefan”, a mai comunicat ministra.

În acest fel, Stamate a comunicat: „Rezultatele au fost influențate semnificativ. În acest context, voi emite un ordin privind anularea rezultatelor concursului”.

Mihaela Conovali

Share